Start > Böcker

Böcker

Allt du behöver veta om kaffe : med 101 klassiska och moderna recept

Allt du behöver veta om kaffeEspresso, macchiato, cappuccino, franziskaner, freddo, irish coffee, thailändskt iskaffe ...

Låt dig inspireras att prova nya sätt att laga kaffe och prova nya goda kaffesorter, eller lär dig brygga godare kaffe med den utrustning du redan har hemma.

Coffee: A Guide to Buying, Brewing, and Enjoying

Coffee: A Guide to Buying, Brewing, and EnjoyingNow in its latest revised edition, Kenneth Davids's comprehensive and entertaining "Coffee: A Guide to Buying, Brewing and Enjoying, remains an invaluable resource for anyone who truly enjoys a good cup of coffee. It features updated information and definitions, a history of coffee culture, tips on storing and brewing, and other essential advice designed to improve the coffee experience. Coffee lovers everywhere will welcome this lively, complete guide to the fascinating world of America's national beverage.


CONNOISSEUR'S GUIDE TO COFFEE

CONNOISSEUR'S GUIDE TO COFFEEIntended for coffee aficionados, this book covers almost every aspect of choosing and making coffee. It has information of various specialty estate coffees, such as Kona from Hawaii, Yauco Selecto from Puerto Rico, and Jamaica Blue Mountain. It also aims to show you how to make any coffee styles like an expert.

Den magiska bönan : om kaffe och kaffedrickande genom tiderna

Den magiska bönanClas Rålamb, kungens sändebud i Konstantinopel, blev förste svensk att smaka kaffe när han 1657 blev bjuden på "ett slags drick hos Turkarne". På 1700-talet spreds "turkvällingen" i vårt land och i början av 1900-talet dracks kaffe av både barn och vuxna i Sverige och sågs som ett hot mot folkhälsan. Idag tillhör vi svenskar sedan länge de allra största kaffekonsumenterna i världen.

När börjar kaffets historia? Var odlas bönorna? Hur påverkar kaffet oss? Bo Eriksson ger svar och berättar om råvaran, om hur kaffebusken växer, om dem som odlar den, om bönans väg till koppen, om "rättvist" kaffe, om själva drycken och hur den bör tillredas, om vardagskaffe, kafferep och kaféliv förr och nu. Läsaren får även intressanta recept att pröva.

En handbok kaffe

En handbok kaffeAnne Nilsson följer upp sin storsäljare Svensk kaffebok med en ny bok om kaffe. En handbok kaffe innehåller mängder av fakta och fler praktiska tips än föregångaren. Du får lära dig allt du behöver veta om verktygen, tillbehören och tekniken för att få till den godaste macchiaton och snyggaste latten.


Espresso Coffee: The Science of Quality

Espresso Coffee: The Science of QualityWritten by leading coffee technology specialists in consultation with some of the world's biggest coffee manufacturers, the second edition of the successful Espresso Coffee will once again comprehensively cover the current status of the chemistry and technology of espresso coffee. It comprehensively covers topics such as agronomy, green coffee processing, roasting/grinding, packaging, percolating and decaffeination techniques. It provides a comprehensive resource for those interested in the fundamental notions of coffee quality; with a point of reference given in the form of a detailed bibliography to provide direction to the wider literature.

Espresso hemma : på riktigt

Espresso hemma : på riktigtAlltfler går över till espresso, njuter den ren eller mixad till någon variant med espresson som grund. För många är det en passion.

Med ledning av Espresso hemma på riktigt kan du själv göra en espresso lika god som en riktig barista gör den, avnjuta den exakt när du vill och den kostar inte skjortan.

Inget är svårt, bara man vet hur man gör. Följer du de tydliga och detaljerade anvisningarna i Espresso hemma kommer du garanterat att lyckas.

Espresso: Ultimate Coffee

Espresso: Ultimate CoffeeThe popularity of espresso, coffee at its purest and most intense, has grown exponentially in the past decade. In this revised edition of his book on the ultimate coffee, Kenneth Davids provides a lucid, engaging examination of espresso's lore, legend, and culture. A finalist for the James Beard Award upon its original publication. "Espresso is the perfect introduction to the world of specialty coffee.

Guide till Stockholms sommarkaféer

Guide till Stockholms sommarkaféerNu kommer Guide till Stockholms sommarkaféer i ny utgåva med 10 nya kaféer!

Är man kvar i stan under sommaren och husen börjar kännas för höga och asfalten för het är ett sommarkafé den perfekta tillflykten. Här presenteras ett femtiotal smultronställen med mycket fakta och inbjudande fotografier. Man hittar både oaser mitt i Stockholm och härliga lustslott och herrgårdar på lagom utflyktsavstånd.

Home Coffee Roasting: Romance & Revival

Home Coffee Roasting: Romance & RevivalDescribes the equipment, ingredients and techniques used for roasting a variety of styles of coffee at home, in a revised guide that includes an expanded resources section, storage tips, and instructions for creating one's own unique coffee blend.

Kaffe

KaffeIntresset för kaffe ökar allt mera.

Kaffe dricks gärna på kaffebarer där utrustningen för att göra gott kaffe är bättre. Den här kvalitetsmedvetenheten har också ökat kunskapstörsten efter att lära mera om kaffe. Det är just det behovet vi vill täcka med den här boken. Här får du lära dig om provsmakning av kaffe och hur man gör sådana tester. Ett kapitel är avsatt för vad man bör äta till kaffet och kaffe som smaktillsats i olika recept. Här presenteras de bästa kombinationerna och i vilka sammanhang de passar bäst. 42 recept, köpråd, rostning, kvaliteter och mycket mera.

Klassiska kaféer i Europa

Klassiska kaféer i EuropaI Klassiska kaféer i Europa reser författaren och journalisten Ingrid Sommar i den europeiska kafékulturens spår. Turen leder till de kosmopolitiska kaféerna, boulevardställena från den legendariska flanör- och bohemepoken med sin glansperiod från öst till väst runt sekelskiftet 1900. Under århundraden har de fungerat som arenor för politiska, sociala och litterära dramer. Vare sig det rört sig om platser för arbete, livfulla diskussioner eller till och med handgemäng har de fyllt en viktig uppgift som mötesplats för flanörer, resande och kulturcelebriteter. Hur viktiga de varit för samhällsutvecklingen har de flesta troligen inte en aning om, kaféerna var nyhetscentra, här slog tidens puls.

Kafélivet är idag på uppgång och de gyllene, mest omsusade ställena de som vägrat ta ner skylten och som bär på minnen från fornstora dar har än en gång hamnat i hetluften. Åtskilliga av de klassiska kaféerna finns fortfarande kvar i originalskick i städer som Paris och Wien. Andra har nyöppnats och restaurerats, kaféer renoveras och fiffas upp som aldrig förr, inte minst i de forna östländerna.

Läckert med kaffe : kakor, desserter, drinkar

En lustfylld samling läckra och lyxiga recept för alla som älskar sötsaker kombination med den oemotståndliga aromen hos ett riktigt gott kaffe.

Nog har man väl någon gång hällt i lite kaffe i en kaka när receptet har krävt det, men att det skulle finnas så många recept som kräver sitt kaffe - det kunde man väl aldrig tro. I den här boken finns allt från kaffedrinkar och glass till saftiga och lite tyngre kakor - alla med kaffe som den gemensamma nämnaren. Helt enkelt värda att pröva på. Boken innehåller 30 läckra recept.

Mitt eget kafé

Mitt eget kaféMitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé.

För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en bok som tar fasta på drömmen och låter läsaren leva ut den hemma genom att göra det allra godaste fikabrödet, mackorna och salladerna.

Konditorn Mia Öhrn delar med sig av sina bästa recept på godsaker som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser, nötkolarutor och mintbitar. Hon besöker sina favoritkaféer för att få ytterligare inspiration till recept, inredning och musik till fikastunden.

Stockholms bästa kaféer chocolaterier & tesalonger

Stockholms bästa kaféer chocolaterier & tesalongerStockholms bästa kaféer, chocolaterier & tesalonger guidar dig till det absolut bästa kaffet, eftermiddagsteet, brödet och chokladen i Stockholms innerstad och dess förorter. Författaren presenterar 110 pålitliga ställen för en stilla söndagsfika eller en välförtjänt vardagspaus. Utförliga kartor hjälper dig att hitta till nya fikaupplevelser och blivande favoriter i Stockholms kafédjungel.

Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, Johan & Nyström m.fl. : baristatipsen - så lyckas du hemma i köket

Svensk kaffebokSvensk Kaffebok - om kaffet i Sverige

Vi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!

Svensk Kaffebok är först ut i en ny serie av coffee table-böcker från Grenadine. Boken ger en bred bild av ämnet kaffe och åskådliggör det från många olika spännande synvinklar. Unikt med denna bok är just bredden och den svenska utgångspunkten.